American Express creditcard aanvragen

American Express creditcard aanvragen
Blog

American Express creditcard aanvragen

Bij het aanvragen van een creditcard ga je niet over één nacht ijs. Er is een breed pallet aan creditcards beschikbaar, van bankgerelateerde kaarten tot aan branded of ‘co-branded’ kaarten zoals de creditcards van American Express, Visa of Mastercard.

Verschil tussen ‘gewone creditcards’ en bank-creditcards

De meeste mensen nemen een creditcard af via hun bank omdat ze daar al een ‘betaalpakket’ hebben waar meestal een creditcard bij inbegrepen is. Mensen denken vaak dat dit gratis is, maar de kosten van deze creditcard zitten verwerkt in je jaarlijkse bankkosten. Zo ben je bij de Rabobank bijvoorbeeld € 30 per jaar kwijt als je daar een creditcard aanvraagt. Je krijgt dan een creditcard van Mastercard, net zoals je bij de meeste Nederlandse banken een creditcard van Mastercard krijgt als je daar een kaart aanvraagt.

Het voordeel van een creditcard via je bank is natuurlijk het gemak; al je financiële producten onder één dak en in één (online) overzicht. Daarnaast is een creditcard via de bank meestal iets goedkoper dan een creditcard direct aanvragen bijAmerican Express, Visa of Mastercard. Het verschil in prijs is meestal maar € 20 of € 30 op jaarbasis. Het grote nadeel van bank-creditcards zijn de exclusieve voordelen die je misloopt ten opzichte van ‘gewone creditcards’.

Voordelen van aanvragen van ‘gewone creditcards’

Voor het aanvragen van een ‘gewone creditcard’, zoals bij American Express bijvoorbeeld, moet je wel iets meer moeite doen, maar de voordelen wegen zeker niet op tegen de nadelen. Het voordeel van een creditcard aanvragen via je huidige bank zijn de iets lagere kosten voor deze creditcard én het gemak dat je alles in één overzicht hebt. Het nadeel is echter dat je niet spaart voor frequent flyer miles en/of rewards punten.

Als je direct, via deze link, bij American Express een creditcard aanvraagt dan heb je de keuze uit grofweg twee ‘soorten’ creditcards. Ten eerste, de normale AMEX kaarten en ten tweede, de co-branded ‘Flying Blue’ AMEX kaarten.

Bij de normale kaarten van American Express ontvang je bij elke euro die je via die kaart uitgeeft zogenaamde ‘Rewards Points’. Deze punten kan je dan vervolgens weer inwisselen voor korting of zelfs gratis producten/diensten bij bijvoorbeeld Bol.com, Van der Valk of simpelweg bij reizen die je boekt via de travel service van American Express.

De ‘Flying Blue’ creditcards van American Express zijn wellicht nóg interessanter! Ook hier spaar je punten voor elke euro die je uitgeeft, maar deze punten worden omgezet in frequent flyer miles bij Air France-KLM. Dus ook al vlieg je niet, dan spaar je nog steeds voor gratis vluchten/vakanties.

Hoe vraag ik een American Express creditcard aan?

Heel simpel; dat doe je online via deze link! Natuurlijk zijn er zoals altijd bij financiële producten wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.

* Zo moet je minimaal € 26.000 per jaar verdienen én je mag geen BKR-registratie hebben.

* Minimum leeftijd: 18 jaar

* Na het invullen van het aanvraagformulier duurt het ongeveer 10 dagen tot je bericht krijgt van American Express.

* Je krijgt dan het bericht dat je óf binnen enkele dagen de kaart per post kan verwachten óf dat men nog aanvullende informatie van je nodig hebt.

Waarom een American Express creditcard aanvragen?

  • Het eerste jaar betaal je € 0 kaartkosten. Daarna € 75 per jaar, maar je kan opzeggen na één jaar.
   • Aankoopverzekering tot 90 dagen
    • Tot 20.000 bonus miles, zowel voor de Rewars als voor de Flying Blue miles.
     • Gratis reisongemakkenverzekering
      • Verzekerd tot € 100.000
       • Wereldwijd betalen, zie hier het overzicht van winkels die American Express accepteren.</li

 

De Flying Blue – American Express Gold Card

1e jaar € 75 (i.p.v. € 170)

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen
Meest gekozen

Flying Blue – American Express Silver Card

1e jaar gratis

 • 5.000 Award Miles
 • € 1 = 0,8 Award Miles
 • Reis ongemakkenverzekering
 • Verzekerd kopen

De Flying Blue – American Express Platinum Card

€600,- per jaar

 • 20.000 Award Miles
 • € 1 = 1,5 Award Miles
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Verzekerd kopen

Vergelijk hier alle voordelen op de website van American Express.
Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden per kaart.

Heb jij al een American Express creditcard aangevraagd? Laat ons hieronder in de comments weten wat jouw ervaring en/of beoordeling over American Express is!