Nieuw ontwerp ING betaalpassen en creditcards

Nieuw ontwerp ING betaalpassen en creditcards
Blog Reizen VISA MasterCard

Nieuw ontwerp ING betaalpassen en creditcards

ING vernieuwt zijn betaalpassen en creditcards. Het ontwerp is simpeler en duidelijker. Bovendien hebben de betaalpassen een ‘oranje hart’; ze zijn ook aan de zijkant oranje. Zo vind je ze makkelijk terug in de portemonnee.

ING vernieuwt betaalpassen om bankieren te versimpelen

ING vernieuwt zijn betaalpassen om bankieren voor klanten makkelijker te maken. Volgens de bank is een betaalpas of creditcard in de huidige digitale maatschappij de enige tastbare connectie die klanten nog hebben met hun bank. Daarom is een duidelijk design prettig. Op de nieuwe pas staan minder logo’s en de informatie op de kaart is overzichtelijker. Ook is de handtekeningen strip op de achterkant verdwenen.

Verder moet het ‘oranje hart‘ van de nieuwe betaalpas voor extra herkenbaarheid zorgen tussen alle andere passen in je portemonnee. ING vernieuwt niet alleen zijn betaalpassen en creditcards maar maakt tegelijkertijd ook gebruik van een innovatieve techniek waardoor de bekende ING-leeuw een 3D effect krijgt op de kaarten.

Welke ING creditcards en passen worden vervangen?

ING heeft 9,7 miljoen uitstaande betaalpassen in Nederland. Die moeten over 4 tot 5 jaar allemaal zijn vervangen. Het gaat daarbij om:

  • De standaard oranje betaalpas.
  • De persoonlijke Mijn Betaalpas voor particulieren en zakelijke klanten.
  • Standaard creditcards en de Platinumcard.
  • De business card voor zakelijke klanten.

Oude passen en creditcards van ING worden geleidelijk vervangen. Je krijgt een nieuwe betaalpas of creditcard wanneer de oude is verlopen. Of wanneer je een nieuw exemplaar aanvraagt omdat de oude pas kwijt is of wordt gestolen. Anders hoef je zelf geen nieuw exemplaar aan te vragen. Vind je het tijd voor een nieuwe creditcard? Dan kun je online natuurlijk wel gaan vergelijken om te bepalen of je huidige creditcard nog wel bij je past.

Hoe zien de nieuwe passen eruit?

De nieuwe betaalpas van ING
De nieuwe betaalpas is helemaal oranje en het lettertype is donkerder zodat je naam, rekeningnummer, pasnummer en de geldigheid beter naar voren komen. De bekende leeuw stond op de oude pas groot afgedrukt. Op de nieuwe pas is een soort 3D afdruk gemaakt die veel subtieler is waardoor de pas rustiger oogt. Op de achterkant zit geen handtekening strip meer. De handtekening kan er dus ook niet meer vanaf slijten.

De nieuwe creditcard van ING
De nieuwe creditcard van ING blijft zilver. Net als bij de betaalpas is de leeuw subtieler aanwezig in de achtergrond van de pas. Daardoor komt de belangrijke informatie zoals je naam, het creditcardnummer en de geldigheidsdatum beter tot zijn recht.

Creditcard aanvragen?

Wil jij een creditcard aanvragen? Bekijk ons overzicht van alle creditcards. Wil je een goedkope creditcard van bijvoorbeeld VISA of Mastercard of kies je juist American Express omdat je dan profiteert van extra voordelen door het spaarprogramma? Naast een creditcard vergelijken kun je ook met spoed een creditcard aanvragen.

Het makkelijkst is om dan te kiezen voor een prepaid kaart. Niet alleen is dit een goedkope creditcard maar je krijgt deze pas ook sneller thuis gestuurd. Er is namelijk geen BKR-toetsing nodig. Wanneer je via CardGuide.eu met spoed een creditcard aanvraagt, wordt deze vervolgens binnen 24 uur verstuurd.