Dekking verzekering als American Express niet geaccepteerd wordt

Één van de meest gestelde vragen op forums als FlyerTalk en InsideFlyer is, in hoeverre je gedekt bent met je AMEX reisverzekering of annuleringsverzekering als de de verkoper géén American Express accepteert?

Dit heeft met name betrekking op de Flying Blue Gold Card en Platinum Card van AMEX, want op deze kaarten zijn de reis- en annuleringsverzekering standaard inbegrepen. Om in aanmerking te komen voor uitkering in geval van een claim op één van deze twee verzekeringen, is de eis van American Express dat je de aankopen daadwerkelijk hebt betaald met je AMEX kaart.

Het probleem is alleen dat deze creditcard, in tegenstelling tot VISA en Mastercard, niet overal wordt geaccepteerd. Gelukkig hebben we al een hele database aangemaakt, met American Express accepterende bedrijven, maar dan nog zijn er heel veel bedrijven en winkels waar het mogelijk is om met American Express af te rekenen.

Niet alleen vliegtickets verzekerd, ook eigen vervoer

Het is natuurlijk mooi dat op bovengenoemde AMEX kaarten, de reis- en annuleringsverzekeringen zijn inbegrepen, maar hoe zit het met de dekking als je bijvoorbeeld met je eigen auto naar het buitenland gaat en dáár een ongeluk krijgt met alle medische kosten en gevolgen van dien?

Wij deden onderzoek naar het antwoord op deze vraag en de verzekeraar van AMEX heeft onderstaande aan ons bevestigd. 

De verzekeraar van American Express

Verzekeraar IP-Assistance draagt zorg voor de dekking van deze verzekeringen en dien je ALTIJD te contacteren in geval van nood of een claim via telefoonnummer +31 (0) 20 574 5717, dat 24/7 in het Nederlands bereikbaar is!

Je moet ten eerste kunnen aantonen dat je de creditcard hebt gebruikt tijdens je reis. Ons advies zou dus zijn om tijdens het tanken onderweg in elk geval één keer je AMEX kaart te gebruiken. Op die manier kan je aantonen dat je de reis hebt ‘bekostigd’ met je AMEX creditcard.

Is betalen per AMEX niet mogelijk bij de aanbieder (in het buitenland), dan adviseren wij om tóch vooraf even contact op te nemen met IP-Assistance zodat men alvast in jouw profiel een melding kan aanmaken van deze aanbieder, zodat áls je toch een claim hebt je sowieso gedekt bent. 

Gebruik AMEX tijdens het tanken onderweg

Shell tankstations accepteert American Express Creditcards2

Bij een ‘eigen vervoer’ reis adviseren wij om onderweg minstens één keer af te rekenen met je AMEX creditcard.

Of je dus nu onderweg bent naar een zonnige bestemming in Zuid-Europa en je maakt een tankstop in Luxemburg, of als je onderweg bent naar de wintersport en je maakt een tankstop in Duitsland, zorg dat je minstens één keer tankt met je American Express creditcard. Op die manier ben je altijd gedekt en kan je goed verzekerd op reis. 

In het uitzonderlijke geval dat je onderweg geen enkel tankstation kan vinden die American Express accepteert, zorg dan dat je op de kassabon een stempel laat zetten van het tankstation en laat erbij schrijven “No Amex” of “No Amex accepted“. We hebben ook al een lijst gemaakt met tankstations die American Express accepteren.

Accommodatie accepteert geen American Express

Met eigen vervoer reizen heb je natuurlijk geen annuleringsfactuur van je reis, als je niet meer kan reizen, maar zo’n annuleringsfactuur krijg je meestal wel van je hotel (via Booking.com bijvoorbeeld) of via je verhuurder (via AirBnB.com). Ook deze factuur kan je dan bij de AMEX annuleringsverzekering indienen.

Betaal je de (wintersport)accommodatie ter plaatse en accepteert deze geen American Express creditcard? Laat bij het afrekenen de accommodatie-eigenaar op de factuur zetten dat hij geen AMEX accepteert. Precies hetzelfde zoals bij de tankstations onderweg. 

Heb je dus een originele of bijzondere overnachting gereserveerd, maar kan je onverhoopt daar geen gebruik van maken, maar heb je wél annuleringskosten? Dan ben je dus op bovenstaande manier ook gewoon gedekt. 

Dekking verzekering in Nederland

Blijf je voor je vakantie in Nederland en ga je bijvoorbeeld een ‘weekendje weg’ naar de Wadden of een paar dagen Maastricht of Amsterdam. Ook dán ben je gedekt met American Express, zelfs als de hotelier geen AMEX accepteert!

In dit geval moet je wél iets meer moeite doen; je moet namelijk een screenshot van de betaalpagina van de website van jouw hotel kunnen overleggen waar duidelijk uit blijkt dat AMEX niet tot de mogelijkheden behoort. Bij reizen binnen Nederland volstaat helaas niet een kassabon met daarop “No Amex”. 

Annuleringsverzekering van AMEX voor reizigers

Reis je de dus veel, dan zouden wij zeker overwegen om een American Express Gold of Platinum card aan te schaffen. Deze kaarten zijn vanzelfsprekend wel duurder dan de goedkoopste creditcards van AMEX, maar met deze kaarten is het weer niet nodig om een (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Per saldo ben je waarschijnlijk goedkoper uit met alleen een creditcard van American Express. 

En zoals je hierboven kunt lezen is de dekking, zelfs in Nederland, gegarandeerd!

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van