Voorwaarden aanvraag creditcard

Wanneer-wordt-creditcard-afgeschreven1Er gelden een aantal voorwaarden bij creditcard aanvragen. Je moet een minimaal maandinkomen hebben en geen betalingsachterstand bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Ook leeftijd speelt een rol. Door een aanvraag te doen, weet je of je voldoet aan deze criteria voor een creditcard. Houd er rekening mee dat creditcardmaatschappijen mogelijk aanvullende criteria hanteren. En dat de kosten per creditcard verschillen.

Criteria creditcard

Er zijn drie standaard voorwaarden voor creditcard aanvragen van bijvoorbeeld Visa en Mastercard. Je moet 18 jaar of ouder zijn. Je maandelijkse inkomen moet minimaal € 1.150 bedragen. En tot slot heb je geen betalingsachterstand die bij het BKR geregistreerd is. Deze voorwaarden voor een creditcard zal de kredietverstrekker checken voordat een overeenkomst wordt gesloten.

Daarnaast zijn er mogelijk aanvullende voorwaarden om een creditcard te krijgen. Dit is per creditcardmaatschappij verschillend. Het kan een rol spelen of je wel of geen vaste baan hebt bij je werkgever. In het algemeen is dit echter geen reden voor de creditcardmaatschappij om de aanvraag af te wijzen.

American Express aanvragen

Bij een zakelijke creditcard of Gold- en Platinum creditcards van American Express gelden vaak strengere voorwaarden. Wel is de bestedingslimiet van deze creditcards meestal hoger. Daar staat tegenover dat je elke maand ook het gehele openstaande krediet moet aflossen. Er is geen mogelijkheid tot gespreid betalen.

Verder telt bij zakelijke creditcard aanvragen de financiële gezondheid van het bedrijf mee. De creditcardmaatschappij controleert jaarlijks of het bedrijf nog aan de gestelde criteria voldoet.

Op zakelijke creditcards geldt niet alleen een bestedingslimiet per creditcard, maar ook een bedrijfslimiet. Dit is het maximale bedrag dat alle zakelijke creditcards samen kunnen besteden.

Als je niet voldoet aan de voorwaarden voor een creditcard

Er zijn alternatieven wanneer je niet voldoet aan de voorwaarden voor een creditcard van Visa, Mastercard of American Express. Allereerst kun je proberen alsnog aan de criteria te voldoen. Voldoe je wel aan de leeftijdsgrens en inkomenseis maar heb je een betalingsachterstand die geregistreerd is bij het BKR? Probeer die dan weg te werken.

Een prepaid creditcard biedt uitkomst wanneer dit niet lukt. Dit is één van de goedkoopste creditcards waar een BKR registratie bovendien niet mee telt. Je stort zelf geld op de creditcard en bepaalt daardoor zelf de bestedingslimiet. Er ontstaat nooit een betalingsachterstand en je betaalt nooit rente.

Studenten creditcard

Een studenten creditcard behoort ook tot de goedkopere creditcard mogelijkheden. Dit type creditcard is handig wanneer je geen vast inkomen hebt en studeert. Je ouders kunnen bovendien borg staan. Dit betekent dat hun inkomen wordt getoetst als een van de voorwaarden van de creditcard aanvraag. Wil je een creditcard maar ben je geen student? Een familielid kan ook een creditcard voor je aanvragen. In dat geval moet het familielid natuurlijk wel aan de creditcard criteria voldoen.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

 

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van