Verschil American Express kaarten en Flying Blue – American Express card

Er zijn in Nederland niet veel creditcards waarbij men bij elke betaling kan sparen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Amerikaanse creditcardmaatschappijen en banken stimuleren hun klanten door middel van spaarprogramma’s om zoveel mogelijk betalingen via hun creditcard te verrichten.

AMEX-Gold-Flying-Blue-Card

Met de American Express Flying Blue creditcard spaart u onder andere bij de KLM.

In Nederland is het aantal spaarprogramma’s op betaalkaarten tot nu toe beperkt. Er zijn eigenlijk maar drie creditcards waarmee men punten kan sparen om deze vervolgens in te wisselen voor cadeaus, gratis hotelovernachtingen of goedkope vliegtickets.

Ten eerste is er de creditcard van de Bijenkorf; met deze kaart spaar je met elke euro die je uitgeeft via deze kaart punten, die je weer kunt inwisselen bij de Bijenkorf.

De écht goede creditcard spaarprogramma’s zijn die van American Express. In tegenstelling tot Visa Card en Mastercard biedt American Express de mogelijkheid om te sparen bij elke betaling die je met deze creditcard doet.

Verschil tussen de twee AMEX spaarprogramma’s

American Express biedt middels diverse creditcards twee verschillende spaarprogramma’s aan. Ten eerste betreft dat het spaarprogramma waaraan de Flying Blue creditcards zijn verbonden, en ten tweede de traditionele American Express kaarten.

Met de Flying Blue creditcards spaar je bij elke betaling die via deze kaart wordt gedaan Miles / punten bij het frequent flyer programma van KLM. Op deze manier spaar je voor hoge korting op KLM-vliegtickets en upgrades om je vlucht nog comfortabeler te maken!

American-Express-Gold

Met de ‘standaard’ American Express creditcard, spaart u Membership Rewards.

Bij elke euro die je uitgeeft met deze Flying Blue creditcard spaart je dus Miles. Voor elke ‘gewone’ betaling ontvang je een bepaald aantal punten, maar voor elk ticket dat je bij Air France-KLM en koopt of elke auto die je huurt bij autoverhuurder Hertz ontvang je zelfs het dubbele aantal punten. Kortom, je krijgt punten voor 1. elke euro die je uitgeeft, 2. het dubbele aantal Miles indien je aankoop doet bij Air France-KLM of Hertz en 3. hier bovenop nog eens Miles voor de afstand die je vliegt. Op die manier spaar je extra snel en kunt u nóg sneller vliegtickets sparen voor verre bestemmingen

Daarnaast heeft KLM elke maand zogenaamde ‘Promo Awards’. Deze Promo Awards zijn vliegtickets waarbij je tot 50% minder Miles dient ui te geven. Zo kun je nóg goedkoper vliegtickets aanschaffen.

Normaal gesproken kost een retourtje business class van Amsterdam naar Bangkok bijvoorbeeld 100.000 punten. Tijdens de Promo Awards is datzelfde ticket bijvoorbeeld 25% tot 50% goedkoper!

Membership Rewards vs Flying Blue Miles

Met de ‘standaard’ creditcards van American Express spaar je ‘Membership Rewards’. Dit zijn punten waarmee je niet direct goedkope vliegtickets kan kopen, maar wél indirect. Het voordeel van deze ‘Membership Rewards’ is dat je eigenlijk vrijer bent in de manier waarop je deze punten kunt gaan besteden. Met de ‘Membership Rewards’ van American Express kun je overigens ook direct bij AMEX producten en diensten aanschaffen. Dit gaat gemakkelijk met je punten via de AMEX app of je online account. Er is keuze uit veel verschillende producten en diensten, en dit is dus erg aantrekkelijk.

Je kunt bij deze diensten en producten denken aan producten van webwinkels als Bol.com of concerttickets van Ticketmaster. Diensten die je met ‘Membership Rewards punten’ kunt aanschaffen zijn bijvoorbeeld een diner bij De Librije in Zwolle of overnachtingen bij hotels van de Oostwegel Collection, bekend van Chateau St. Gerlach in Zuid-Limburg.

Met Membership Rewards punten kunt u online shoppen voor gratis producten en diensten bij American Express

Met ‘standaard’ American Express creditcard heb je verder nog de mogelijkheid om de ‘Membership Rewards punten’ om te zetten naar frequent flyer programma’s van KLM, maar ook vele andere luchtvaartmaatschappijen. Bij de Flying Blue creditcard van AMEX spaar je enkel en alleen voor KLM vliegtickets, upgrades of cadeaus in de Flying Blue Shop.

Het nadeel van de standaard AMEX creditcard is dat je minder snel voor zeer goedkope vliegtickets spaart. De ‘Membership Rewards punten’ kun tegenwoordig ook inwisselen voor Flying Blue Miles, Je krijgt zelfs ook dubbele punten wanneer je met de ‘standaard’ American Express kaarten KLM vliegtickets bij Air France-KLM koopt of een auto huurt bij Hertz.

Daarnaast kun je via een omweg je punten inwisselen voor zeer goedkope vliegtickets (Award tickets); je moet immers eerst de punten omzetten van American Express Membership Rewards punten naar bijvoorbeeld Flying Blue Miles. Vervolgens moet je een paar dagen wachten, in de praktijk meestal 3 tot 10 werkdagen (KLM is 3 werkdagen), voordat de Miles in je Flying Blue account verschijnen. Hierna kun je een zeer goedkoop vliegticket aanschaffen met die Flying Blue Miles. Heb je net niet genoeg Miles om een Award ticket te kopen? Dan kun je nu ook dat kleine verschil bijbetalen, zodat je toch je Miles kunt inwisselen.

De AMEX creditcard met het beste spaarprogramma

Het is dus heel persoonlijk welke American Express creditcard voor jou het meest geschikt is en wat voor jou het beste spaarprogramma is. Wij hebben een lichte voorkeur voor de ‘standaard’ AMEX creditcards. Dit zijn de kaarten waarmee je ‘Membership Rewards punten’ spaart. Met dit spaarprogramma ben je vrijer in de keuze waar je de gespaarde punten inwisselt, al kost het ‘omzetten’ wel wat meer tijd. Tot slot heeft dit spaarprogramma ook het prestigieuze Freddy Award voor beste loyalty programma gewonnen.

Vlieg je veel met KLM en haar partners, dan adviseren wij juist om de Flying Blue creditcard van American Express aan te schaffen.

Direct gratis punten bij aanmelden

Of je nu een standaard kaart van American Express aanschaft óf een Flying Blue creditcard; voor elke nieuwe kaarthouder zijn er altijd interessante ‘sign-up’ bonussen. Meestal bestaat deze bonus uit een korting op de jaarlijkse fee, in sommige gevallen zelfs het eerst jaar helemaal geen kosten.

Daarnaast ontvang je direct al bij het aanvragen een X aantal punten (Membership Rewards of Miles) in je account. Dit varieert van 2000 punten (Membership Rewards of Miles) voor de goedkoopste kaart tot wel 20.000 punten voor de duurste kaart. Let op: de hoogte van de welkomstbonus varieert gedurende het jaar. De hoogte van de bonus verschilt dus voor nieuwe kaarthouders.

U kunt wel 20.000 bonus punten cadeau krijgen!

Photo designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van