Kosten creditcard

Wat kost een creditcard precies? Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe creditcard is het verstandig om de kosten te vergelijken. De creditcard kosten en de voordelen verschillen flink per kaart en tussen creditcard aanbieders.

Jaarlijkse kaartbijdrage

Kosten creditcardVoor vrijwel alle creditcards betaal je de uitgever een jaarlijkse kaartbijdrage. De kaartbijdrage varieert van €12,50 voor een ING studenten creditcard tot wel €600,00 per jaar voor een American Express Platinum Card. Het verschil zit hem met name in extra services en verzekeringen.

Over het algemeen komen de verschillen in jaarlijkse creditcard kosten door:

  • De opnamelimiet
  • De mate van acceptatie van de kaart door winkeliers en bedrijven
  • De gekoppelde verzekeringen bij de creditcard
  • Lengte van rentevrije periode
  • Hoogte wisselkoers opslag
  • Kosten van opnemen geld met creditcard
  • Of je creditcard samen met een bankpakket wordt afgenomen (ING, Rabobank, ABN AMRO)

Het loont om goed te vergelijken, voordat je besluit de beste creditcard of goedkoopste creditcard aan te vragen. Enkele goedkope creditcards zijn:

  • American Express Flying Blue Silver – Instapmodel van American Express. Kaart is het eerste jaar gratis. Vraag aan in de beveiligde omgeving van American Express.
  • VISA World Card – Deze kredietkaart heeft meestal een leuk welkomstcadeau en is wereldwijd te gebruiken. Ook bij de VISA World Card is het bestedingslimiet €2.500. Deze kaart bestel je bij VISA.
  • MasterCard Classic – Deze kredietkaart is het eerste jaar gratis, en daarna bedraagt de jaarlijkse bijdrage €20,-. Er is een bestedingslimiet van €2.500. Meer weten over de MasterCard Classic? Direct aanvragen kan in de beveiligde omgeving van MasterCard.

Rente Creditcard

De meeste creditcard aanbieders verrekenen na afloop van elke maand de uitgaven die je met je creditcard gemaakt hebt. Betaal je binnen de betaaltermijn, dan betaal je geen rente op je creditcard uitgaven.

De rente wordt gerekend na de rentevrije periode. De rentevrije periode is een periode waarin je nog kosteloos je creditcard rekening kan betalen. De rentevrije periode duurt meestal 21 dagen.

Pas wanneer je te laat betaalt (na de rentevrije periode), of er bewust voor kiest om in termijnen te betalen, wordt debetrente gerekend over het openstaande bedrag. De rente op creditcard uitgaven voor het openstaande saldo is over het algemeen vrij hoog en ligt tussen de 13% tot 17% (effectief) per jaar. De kosten van een creditcard zitten hem in het krediet, en de hoogte van dit krediet heb je dus grotendeels zelf in de hand.

Kosten geld opnemen met creditcard

Geld opnemen met creditcard is mogelijk, maar is over het algemeen vrij duur. Bij de meeste creditcards betaal je een vast bedrag per transactie + een koersopslag wanneer je in het buitenland met je creditcard geld opneemt. De variabele kosten liggen voor de meeste credit cards tussen de 3% – 4% en de vaste kosten rond de €4,50-€5,50 per keer dat je geld opneemt bij een pinautomaat.

Verstandiger is om in het buitenland te pinnen met een pinpas en niet met je creditcard. Je creditcard is daarentegen wel uitermate geschikt om te gebruiken voor grotere bedragen, zoals de kosten van het hotel of van etentjes in een duur restaurants.

Goedkoopste creditcard aanvragen

kosten geld pinnen creditcardHet loont om te kijken naar je eigen betaalgewoontes. Het is niet persé beter om de goedkoopste creditcard aan te vragen. Kies een kaart waarmee je overal kunt betalen (lees ook: waar kan ik betalen met American Express) en je goed verzekerd bent. Uiteraard gaat dit alleen op wanneer je niet elders een doorlopende reisverzekering hebt lopen. Tot slot is het verstandig te kijken naar de rente die je betaald na de rentevrije periode. Vergelijk alle creditcards of ga meteen over op een creditcard aanvragen.

Creditcard aanvragen eerste jaar gratis

Photos designed by Freepik
Photos designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van