Over International Card Services

ICS Cards logoWat is ICS? International Card Services (ICS) is in Nederland de grootste uitgever van creditcards. Wat doet ICS? ICS verzorgt al circa 25 jaar de uitgifte van zowel zakelijke als particuliere creditcards van VISA en Mastercard. ICS heeft een bankvergunning en een vergunning om andere financiële diensten te verlenen. Daarom wordt spaargeld op je ICS card tot € 100.000 gedekt door het depositogarantiestelsel.

Ontstaan en omvang ICS

Wat is ICS? International Card Services was ooit onderdeel van de Amerikaanse grootbank Bank of America. Dat was de eerste bank wereldwijd die ooit creditcards uitgaf. De Nederlandse activiteiten werden in de loop van de tijd verkocht aan de VSB Groep. Dat werd later Fortis Bank Nederland. Fortis ging vervolgens weer op in ABN AMRO en zo is ICS tegenwoordig een zelfstandige dochteronderneming van deze bank. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Diemen en vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Er werken meer dan 600 mensen.

Omvang van ICS transacties

Er zijn in Nederland zo’n 3 miljoen ICS card soorten in omloop en in de Benelux bij elkaar zo’n 3,5 miljoen. De bekendste is de ICS VISA card. International Card Services verwerkt elk jaar circa 80 miljoen transacties.

Waar betalen met ICS?

Je kunt wereldwijd op zo’n 35 miljoen adressen betalen. En dat in zo’n 140 verschillende valuta.

Wat doet ICS verder?

ICS behandelt creditcard aanvragen. Komen er ICS creditcard aanvragen bij het bedrijf binnen, dan toetsen ze de kredietwaardigheid van de aanvrager. Dit gebeurt bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. ICS stelt vast of een creditcard wordt toegewezen en hoe hoog de bestedingslimiet is. Verder verwerkt het bedrijf reserveringen en betalingen met de creditcard. Hierin is ook een stukje fraude preventie meegenomen.

Dat betekent dat ICS door middel van speciale software in de gaten houdt of er met jouw creditcard geen verdachte transacties worden gedaan. Je wordt door het bedrijf op de hoogte gebracht wanneer dit het geval is.

De creditcards van ICS hebben aflevergarantie. Heb je iets besteld en afgerekend, maar nooit ontvangen? Dan kun je een verzoek indienen bij ICS om het aankoopbedrag terug te vorderen. In veel gevallen zal ICS het bedrag dan inderdaad terugstorten.

 

Co-branding ICS

Co-branding betekent dat een bedrijf een creditcard met het eigen bedrijfslogo kan aanbieden aan klanten. De onderneming kan klanten de service bieden van een creditcard en daar bijvoorbeeld spaarprogramma’s aan koppelen of andere extra’s. Dit vergroot de klantenbinding van de onderneming. ICS blijft de partij die de creditcard aanvragen behandelt en betalingen verwerkt. ICS heeft onder andere een co-branding samenwerkingsprogramma met:

  • ABN AMRO
  • de Bijenkorf
  • ANWB

ICS Cards Bijenkorf

Je kunt een ICS creditcard aanvragen van de Bijenkorf. Voordelen van deze creditcard zijn:

  • Aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen schade en diefstal.Bijenkorf-Silver-Card
  • Je spaart voor gratis punten die je bij de Bijenkorf kunt inwisselen.
  • Het is een goedkope creditcard. De jaarlijkse kaartbijdrage is met € 16,50 lager dan veel andere creditcards.

ICS Cards ANWB

Ook geeft ICS cards van de ANWB uit. Voordelen van deze creditcard zijn:

  • Aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen schade en diefstal.ANWB-Visa-Card
  • Je reist met deze kaart makkelijker over de tolwegen in Europa.
  • Het is een goedkope creditcard. De jaarlijkse kaartbijdrage is met € 14,50 lager dan veel andere creditcards.

Klantenservice ICS

Je belt ICS om in contact te komen met de klantenservice voor VISA of Mastercard gerelateerde vragen. Of je hebt een vraag over ICS creditcard aanvragen. Is je creditcard gestolen of merk je zelf verdachte transacties op? Neem dan direct contact op met klantenservice van de Mastercard of ICS VISA card. Die is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. De ICS klantenservice van VISA en Mastercard kan dan direct de creditcard blokkeren. Je vraagt bovendien direct een nieuwe kaart aan. Dat is bijvoorbeeld handig bij een ICS zakelijke creditcard die je snel moet kunnen gebruiken.

ICS creditcard online dingen regelen

Je hoeft niet altijd te bellen met de ICS klantenservice voor Mastercard of VISA gerelateerde vragen. Je kunt met de ICS creditcard online ook dingen regelen. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe creditcard wil deblokkeren. Of wanneer je een aanvraag wil doen om je bestedingslimiet te verhogen.

Klachten over ICS zakelijk of particulier?

Neem eerst contact op met de klantenservice van ICS. Kom je er toch niet uit samen of ben je het niet eens met een oplossing? Dan kun je terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Het Kifid kan via de Geschillencommissie bemiddelen tussen jou en het ICS. Als dat niet leidt tot een oplossing, dan zal de Geschillencommissie een besluit nemen over de kwestie.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van