Creditcard zonder inkomen

Creditcard zonder inkomen1

Geen inkomen of tijdelijk even blut? Toch is het mogelijk om een creditcard aan te vragen.

Bij de meeste creditcard aanvragen geldt een leeftijdsgrens van 18 jaar en een inkomenseis van zeker € 1.150. Omdat de creditcardmaatschappij in principe geld voorschiet, moet je dit ook terug kunnen betalen. Daarom zullen veel creditcardmaatschappijen dit toetsen.

Toch zijn er ook alternatieven om een creditcard zonder inkomen aan te vragen. Denk aan een prepaid creditcard, waar je zelf geld op stort. Of een studenten creditcard waarbij ouders borg staan. Een optie is ook om een extra creditcard via een familielid aan te vragen. Dit laatste kan bijvoorbeeld bij American Express.

Voordelen prepaid creditcard

Het voordeel van een prepaid creditcard is dat je op deze manier ook een creditcard zonder inkomen kan krijgen. Er geldt geen inkomenseis en er wordt geen toetsing gedaan bij het Bureau Krediet Registratie. Je stort via je bankrekening geld op deze creditcard zonder vast inkomen. Wanneer het saldo op 0 staat, dan kun je niet rood staan. Zo riskeer je dus ook geen rente of boete. Dit maakt een creditcard aanvragen met een laag inkomen dus aantrekkelijk.

Een nadeel van een creditcard zonder inkomen, zoals bijvoorbeeld de prepaid creditcard van Visa, is dat je deze alleen maar kunt gebruiken wanneer er geld op de kaart staat.

Diverse opties creditcard aanvragen met laag inkomen

Ben je op zoek naar een creditcard met een laag inkomen, dan zijn er voldoende opties. Bij de Mastercard Classic Prepaid heb je een aankoopverzekering van 180 dagen op alles wat je met de creditcard koopt. En stort je binnen een maand na het aanvragen van deze creditcard zonder vast inkomen, € 15,00, dan krijg je € 5,00  cadeau.

Bij de prepaid creditcard van Visa heb je ook aan aankoopverzekering van 180 dagen en bepaal je zelf je bestedingslimiet. Bij de ANWB prepaid card geldt geen leeftijdsgrens van 18 jaar en krijg je bij een eerste storting van € 15,00 ook€ 5,00 cadeau.

Creditcard zonder inkomen2

Speciaal voor studenten zijn er diverse creditcards op de markt.

De studenten creditcard

Deze creditcard aanvragen met laag inkomen zijn speciaal voor studenten. Zolang de student staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling geldt de studiefinanciering als inkomen waarop de creditcard is getoetst. In dat geval hoeft niemand borg te staan.

Bij deze creditcard aanvragen zonder vast inkomen wordt wel een BKR toetsing gedaan.

 

Diverse soorten creditcards

Dit type creditcard zonder inkomen is goedkoper voor studenten dan een gewone creditcard. Bij de Bijenkorf creditcard heb je bijvoorbeeld een standaard bestedingslimiet van € 2.500. Ook spaar je met de creditcard van Bijenkorf voor korting of gratis artikelen.

Bij de ABN AMRO creditcard zonder inkomen die speciaal bedoeld is voor studenten, heb je een bestedingslimiet van €1.000. Hier betaal je jaarlijks slechts €14,00 voor het gebruik van de pas.

Er zijn voor studenten ook opties voor een creditcard met een laag inkomen bij creditcardmaatschappijen als Visa en Mastercard. In dit geval wordt het inkomen van de ouders getoetst bij de aanvraag en staan zij garant.

Creditcard via familie-lid

Bij American Express kun je bijvoorbeeld via een familielid een creditcard aanvragen zonder inkomen. American Express verstrekt namelijk gratis extra creditcards bij een aanvraag.

Bij deze creditcard aanvragen zonder inkomen hoeft alleen de hoofdaanvrager aan de inkomenseis te voldoen en geldt dat niet voor de overige creditcard gebruikers. Dit soort creditcards is bijvoorbeeld handig voor wanneer iemand een creditcard nodig heeft voor een reis naar het buitenland.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Photo #1 Designed by Freepik Photo #2 designed by Freepik

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van