Creditcard in het buitenland gebruiken

Creditcard in het buitenland gebruiken1Overal ter wereld kun je met een creditcard afrekenen. Vooral in grote steden en landen als de Verenigde Staten is het een veelgebruikt betaalmiddel. Met een creditcard op zak heb je betaalzekerheid, omdat een pinpas in het buitenland niet overal werkt.

Hieronder vind je meer uitleg over hoe creditcard betalingen in het buitenland werken. Ook krijg je informatie over de acceptatie van American Express en Waar Betalen Met American Express?’

Acceptatie creditcard

Je kunt bijna overal in het buitenland betalen met een creditcard. Je kunt zeker betalen met de creditcard wanneer je ergens het logo van VISA, Mastercard of American Express tegenkomt. De beste creditcard voor het buitenland is meestal VISA of Mastercard omdat die vrijwel overal worden geaccepteerd. Waar betalen met American Express? Daarover lees je meer in de volgende alinea. En om zeker te weten of je creditcard ergens wordt geaccepteerd, kijk je op: betaleninhetbuitenland.nl

Waar betalen met American Express?

Waar betalen met American Express? Op veel plaatsen kun je de American Express creditcard gebruiken om te betalen. En er komen steeds meer plekken bij!

Toch is de acceptatie van American Express niet zo groot als andere creditcards. Wil je meer weten over de acceptatie van American Express wereldwijd, kijk dan op de lijst Waar betalen Met American Express op CardGuide.

Hoewel de American Express creditcard iets minder gangbaar is dan bijvoorbeeld VISA of Mastercard, is het wel een handige creditcard, want je krijgt als gebruiker veel extra’s. Je krijgt bijvoorbeeld toegang tot lounges op het vliegveld, kunt voor airmiles sparen en bent op reis vaak goed verzekerd voor de aankopen die je met de creditcard hebt gedaan.

Creditcard blokkeren in het buitenland

Is je VISA, American Express of ING creditcard in het buitenland gestolen? Dan moet je direct contact opnemen met de klantenservice van je creditcardmaatschappij. Die kunnen de creditcard blokkeren en je een nieuwe sturen. Dat is gratis. Hieronder staat een overzicht van telefoonnummers die je kunt bellen.

ICS creditcard in het buitenland blokkeren

ICS is de uitgever van onder andere VISA en Mastercard. Om de creditcard in het buitenland te blokkeren, bel je telefoonnummer: +31206600611.

ING creditcard in het buitenland blokkeren

Om de ING creditcard in het buitenland te blokkeren, neem je contact op met de klantenservice via telefoonnummer: +31202288800.

American Express creditcard in het buitenland blokkeren

Via de klantenservice van American Express blokkeer je de Amex creditcard in het buitenland. Je belt telefoonnummer: +31205048000.

Overige nummers

Om de Rabobank creditcard in het buitenland te blokkeren, neem je contact op met telefoonnummer: +31887226767. Wil je de ABN AMRO creditcard in het buitenland blokkeren, dan bel je: +31206600611.

Geld pinnen met creditcard in het buitenland

Je betaalt extra kosten om geld te pinnen met je creditcard in het buitenland. Naast transactiekosten rekenen banken ook wisselkoersopslag.

Verschil-pinpas-en-creditcard5Geld pinnen in eurozone

In landen in de eurozone betaal je transactiekosten voor het gebruik van de creditcard. Dat is meestal een vast percentage van het opgenomen bedrag of een minimumbedrag per transactie. Raadpleeg je creditcardmaatschappij voor de precieze kosten.

Geld pinnen in vreemde valuta

Buiten de eurozone pin je vreemde valuta. Oftewel geld in de lokale munteenheid van het land waar je bent. Gebruik je de creditcard om vreemde valuta te pinnen, dan betaal je extra kosten. Die komen bovenop de standaard transactiekosten en hebben te maken met de wisselkoers van de euro tegenover de vreemde valuta.

Wat is een wisselkoers?

Een wisselkoers is de prijs van één munteenheid uitgedrukt in een andere valuta. Voorbeeld: één euro is momenteel circa 1,17 dollar waard. Hoe hoger de vraag naar een bepaalde valuta en hoe lager het aanbod, hoe meer de munt waard is. Voor een actueel wisselkoersoverzicht kijk je op: wisselkoers.nl

Wisselkoersopslag

Als je geld pint met je creditcard in het buitenland, betaal je wisselkoersopslag. Pin je dollars in de Verenigde Staten? Dan moet de bank dat bedrag omrekenen naar euro’s omdat het bedrag in je eigen valuta van je bestedingslimiet afgaat. De wisselkoersopslag komt bovenop de standaard transactiekosten. De hoogte van de wisselkoersopslag hangt wel af van het soort creditcard en de uitgever. Gemiddeld moet je rekenen op een wisselkoersopslag van tussen de 1,5 en 2,5 procent. Houd er rekening mee dat geld pinnen in het buitenland ongunstiger is dan direct met de creditcard afrekenen.

Pincode of handtekening bij betalen met creditcard in het buitenland

Pincode of handtekening bij creditcard betaling1In het algemeen gebruik je de pincode bij betalen met creditcard in het buitenland. De creditcard wordt door het pinapparaat gehaald en je toetst je pincode in. Het kan zijn dat je moet betalen met creditcard in het buitenland via de magneetstrip en een handtekening. Dit komt veel in de Verenigde Staten voor. De betaling wordt via de magneetstrip en een handtekening geautoriseerd.

Tips voor gebruik van creditcard in het buitenland

Beste creditcard voor buitenland?

  • Check altijd je bestedingslimiet. Je kunt de creditcard namelijk niet gebruiken wanneer de limiet is bereikt. Zeker bij een noodgeval in het buitenland is dat zeer vervelend.
  • Check de wisselkoers van de euro ten opzichte van de valuta van het land waar je naar toe gaat. Zo heb je een idee van wat de conversie zal zijn.
  • Noteer je pincode en antwoorden op de extra beveiligingsvraag in je telefoon. Het is handig deze in het buitenland bij je te hebben. Omdat je telefoon meestal beveiligd is met een toegangscode is dit veiliger dan de codes opschrijven.
  • Reken grote bedragen zoveel mogelijk af met de creditcard. Wanneer je grote bedragen gaat pinnen betaal je hoge transactiekosten. Bovendien hoef je zo niet met grote bedragen op zak te lopen.

Benieuwd wat de beste creditcard voor het buitenland is? Op CardGuide vind je een overzicht van alle creditcards en kun je zelf kiezen welke het beste bij jouw situatie past. Ook kan je via ons overzicht een creditcard aanvragen.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van