Creditcard Amerika

creditcard-amerika1 Geld opnemen in Amerika gebeurt veelal met de creditcard. Amerikanen hebben gemiddeld dan ook 2,6 creditcards per persoon. Betalen met creditcard in Amerika is de norm terwijl in Europa meer de betaalpas wordt gebruikt. Je kunt eigenlijk overal je creditcard gebruiken in Amerika. Ga je op reis naar de Verenigde Staten, neem dan altijd een creditcard mee. Een creditcard voor Amerika heb je nodig omdat je anders mogelijk niet overal kunt afrekenen.

Creditcard Amerika en geld opnemen

Geld opnemen in Amerika doe je bij de geldautomaat. Je voert je creditcard of pinpas in en krijgt vervolgens een aantal keuzemogelijkheden. Dit menu is niet hetzelfde als in Nederland. Neem je geld op met je pinpas? Kies dan voor ‘Current/checking’ in het menu. Bij de vraag ‘With or without conversion’, kies je voor ‘Without conversion’. Neem je geld op met je creditcard, dan kies je voor ‘Credit’ in het keuzemenu. Ook hier moet je voor ‘Without conversion’ kiezen.

Dit laatste heeft te maken met de wisselkoersopslag. Dit zijn kosten die de bank rekent voor het omzetten van de euro naar de dollar. Daarnaast rekent de bank ook transactiekosten. Houd er rekening mee dat geld opnemen met de bankpas goedkoper is dan met de creditcard. Toch heb je een creditcard voor Amerika wel nodig want het is de meest voorkomende betaalmethode in het land.

Creditcard VS en afrekenen

Afrekenen in Amerika doe je met je creditcard of in contanten. Betalen met de creditcard werkt eigenlijk hetzelfde als in Europa, welke creditcard voor Amerika je ook gebruikt.

Er zijn twee opties: je betaalt met de creditcard en pincode of met je creditcard en een handtekening. Dat laatste komt veel in restaurants voor maar ook in hotels en winkels.

 

Creditcard Amerika in een restaurant

Je betaalt in veel restaurants in de Verenigde Staten zonder pincode maar met een handtekening. Welke creditcard voor Amerika je gebruikt op reis maakt daarbij niet echt uit. Visa, Mastercard en American Express zijn het meest gangbaar. De betaling in een restaurant wordt geautoriseerd door de magneetstrip op de creditcard en een handtekening.

Afrekenen werkt wel wat anders dan in Nederland. In de Verenigde Staten geef je de creditcard mee aan de ober die de kaart vervolgens door de kaartlezer haalt. Je hebt dan nog niks afgerekend.

creditcard amerika2Dit is puur een check of je voldoende bestedingsruimte op de creditcard hebt. De ober komt vervolgens terug met de creditcard en twee bonnetjes. Het eerste bonnetje is voor het restaurant en het tweede voor je eigen administratie. Op beide bonnetjes vermeld je een bedrag aan fooi.

In Amerika is een fooi van 15 tot 20 procent bovenop de rekening vrij normaal. Bedienend personeel moet het namelijk hebben van die fooien. Op de bon voor de ober zet je ook een handtekening. Daarmee geef je toestemming om de betaling, inclusief fooi, te autoriseren. De ober zal de bon vervolgens verwerken en het totale bedrag wordt van de creditcard afgeschreven.

Creditcard Amerika en je postcode

Het kan voorkomen dat je een postcode moet opgeven als je ergens af gaat rekenen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij tanken in Amerika met creditcard bij onbemande tankstations. Maar ook op treinstations in de Verenigde Staten kom je dit tegen. De op te geven postcode bestaat uit 5 cijfers en niet 4 zoals in Nederland. Dat kan even lastig zijn omdat je misschien ‘zip-code’, dus postcode, verwart met pincode.

Gelukkig is het meestal voldoende om gewoon 5 cijfers op te geven, zoals bijvoorbeeld 10101. Dit is een stadsdeel in New York. Maar ook 12345 is veelal een werkbare postcode. Tanken is verder vrij makkelijk, welke creditcard voor Amerika je ook gebruikt.

Bij de meeste Shell stations kun je met je American Express creditcard terecht. Maar ook Visa en Mastercard zullen op de meeste plekken gewoon werken. Je geeft alleen niet je viercijferige pincode op maar een willekeurige postcode van 5 cijfers.

Creditcard Amerika noodzakelijk voor ESTA formulier

Voor een reis naar Amerika heb je visum nodig. Zonder dit ESTA formulier kom je de Verenigde Staten niet in dus regel het voor je op reis gaat. De visumaanvraag kost omgerekend 14,00 dollar. Je kunt deze alleen afrekenen met de creditcard. Regel je ESTA aanvraag zelf via deze site, of laat dit doen door een visumbureau.

American Express handigste creditcard Amerika

In de Verenigde Staten kun je terecht met Visa en Mastercard. Maar de beste creditcard voor Amerika is toch American Express. Bijvoorbeeld bij het betalen van het ESTA visumformulier. Maar ook omdat er op een American Express creditcard geen bestedingslimiet zit. Zo heb je altijd voldoende geld tot je beschikking.

Spaaracties zijn een andere reden waarom American Express de beste creditcard voor Amerika is. Met een American Express Flying Blue creditcard spaar je namelijk airmiles. Hiermee bespaar je dus weer op je vliegtickets naar Amerika.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Photo #1 (American Flag) designed by Freepik Photo #2 (Diner) via Flickr.com under Creative Commons Lisence

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van