Bestedingslimiet creditcard

Wat is de bestedingslimiet van een creditcard? Dit is het maximale bedrag waarmee je maandelijks betalingen kunt doen. Je kunt wel een aanvraag doen om de bestedingslimiet van de creditcard te verhogen. De creditcardmaatschappij zal hierover beslissen. Bij American Express is er geen bestedingslimiet op de creditcard maar los je het hele bedrag elke maand af. Er is geen optie om gespreid te betalen, behalve voor vliegtickets van Flying Blue vliegtuigmaatschappijen KLM en Air France. 

Waarom zit er een limiet op de creditcard?

Prepaid creditcard met BKR registratieEen bestedingslimiet van een creditcard is een stukje bescherming voor de kaarthouder en de creditcardmaatschappij. Uitgaven boven de bestedingslimiet van de creditcard zal de creditcardmaatschappij weigeren.

Een creditcard is immers een krediet en de uitgever van de kaart wil er zeker van zijn dat je die kunt betalen. De bestedingslimiet wordt vastgesteld op basis van je inkomen en andere leningen die je hebt afgesloten, zoals een hypotheek.

Wil je de bestedingslimiet van de creditcard verhogen? Houd dan rekening met strengere eisen en een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel.

Verhogen van limiet creditcard

Creditcard-voor-ondernemer1Je kunt de bestedingslimiet van de creditcard verhogen. Bijvoorbeeld als je elke maand de limiet van de creditcard bereikt met je uitgaven. Voor een verhoging van de bestedingslimiet van de creditcard neem je contact op met de uitgever van de kaart. Vaak kun je de verhoging online aanvragen.

De creditcardmaatschappij zal de aanvraag vervolgens toetsen met behulp van het BKR. Op deze manier weet de kredietverstrekker zeker dat je het maandbedrag kan blijven betalen. De limiet van de creditcard wordt verhoogd wanneer je voldoet aan de aanvraageisen.

Geld storten

Geld storten op de creditcard is ook een manier om de bestedingslimiet van de creditcard uit te breiden. Hiermee creëer je een positief saldo op de kaart en spaar je met rente. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de rente hoger is dan bij de bank. Je slaat dus twee vliegen in één klap; je spaart met een hogere rente en je verhoogt tegelijkertijd het bedrag dat je maandelijks kunt besteden. Je verhoogt het saldo op de creditcard door geld over te maken naar de creditcardmaatschappij. Die stort dit bij op de creditcard. Vanaf een positief saldo van € 500 spaar je met rente.

Bestedingslimiet van de creditcard verlagen

Het is ook mogelijk om de bestedingslimiet van de creditcard te verlagen. Hiervoor neem je ook contact op met de creditcardmaatschappij of regel je dit online. Bij een studenten creditcard staat altijd vast hoeveel je kunt besteden. Dit kun je niet wijzigen. Wat is de bestedingslimiet van een creditcard voor studenten? In de regel is dit € 1.000.

Creditcard zonder bestedingslimiet

Visa en Mastercard hebben een bestedingslimiet op de creditcard. American Express heeft die niet. Er zit dus geen limiet op je Gold Card of Green Card. Zeker wanneer je deze kaart als zakelijke creditcard gebruikt is dat handig. Een nadeel is dat je elke maand het volledige uitstaande bedrag moet betalen.

Gespreid betalen zoals bij andere creditcards kan niet (behalve bij vliegtickets). Dit betekent ook dat de aanvraag criteria iets strenger zijn.

Echter, als je gewoon een baan hebt kom je al in aanmerking voor bijvoorbeeld de American Express Silver creditcard. Houd hier rekening mee bij creditcard aanvragen.

De bestedingslimiet wordt altijd bepaald op basis van je persoonlijke situatie. Hierbij tellen ook andere leningen mee. Een goed alternatief is een prepaid creditcard. Dit is een goedkope creditcard omdat je nooit rente moet betalen. Ook is er geen BKR registratie. En je bepaalt zelf hoeveel je kunt besteden want de creditcard werkt alleen als je er geld op stort.

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

 

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van