Annuleringsverzekering op amex creditcard

Reisverzekeringen op American Express creditcards1

De duurdere AMEX creditcards hebben zowel een reis- als annuleringsverzekering.

Ben je veel op reis en wil je een creditcard aanvragen? Check dan goed of je misschien niet dubbel verzekerd bent. In veel gevallen kan je jouw huidige reis- en/of annuleringsverzekeringen opzeggen omdat deze verzekeringen al op een aantal kaarten van American Express zitten.

Bijna alle creditcards hebben tegenwoordig één of meerdere verzekeringen als standaard extra dienst. Meestal zijn dit aankoopverzekeringen, waarbij je aankopen tot een aantal maanden na leveren verzekerd zijn. Variërend van creditcardmaatschappij (en kaart) is deze termijn minimaal 90 dagen tot maximaal 365 dagen. 

Daarnaast hebben bijna alle creditcards ook een een zogenaamde ‘reisongemakkenverzekering‘. Dit is expliciet géén reisverzekering, maar puur een verzekering als je bagage en/of je vlucht vertraagd is, jij compensatie kan claimen via die creditcard. Meestal dien je wel minstens vier uur vertraagd te zijn voordat je kan claimen bij de verzekering van je kaart.

Reisverzekeringen van American Express creditcards

Bij de duurdere kaarten van American Express is zelfs een reisverzekering inbegrepen, zoals bij de Gold en de Platinum kaart. Deze kaarten komen in twee varianten:

  • De standaard American Express creditcards
  • De Flying Blue American Express creditcards

Met die laatste variant van de Gold kaart of de Platinum kaart, spaar je bij elke betaling ook nog eens frequent flyer miles voor gratis vliegtickets en upgrades bij Flying Blue van Air France-KLM. 

Maximale vergoeding AMEX reisverzekering

Heb je de reis betaald met je AMEX kaart en overkomt je iets op reis, dan ben je tot een bepaald maximum bedrag verzekerd. Zo worden onderstaande kosten bijvoorbeeld vergoed:

Medische kosten in het buitenland

  • tot maximaal € 1,5 miljoen bij de Gold card
  • tot € 3 miljoen bij de Platinum card.

Verlies van persoonlijke eigendommen

  • tot maximaal € 700 bij de Gold card
  • tot maximaal € 3000 bij de Platinum card.

Annuleringsverzekeringen van American Express creditcards

Zoals hierboven beschreven komen die AMEX credticards standaard met een reisverzekering, maar wat heel veel bezitters van deze kaarten niet weten is het feit dat er ook nog eens een annuleringsverzekering op deze kaarten zit. 

Ook hier is de verzekering alleen van toepassing, als de reis die je moet annuleren betaald is met diezelfde American Express creditcard. Zo kan je bij de Gold card tot maximaal € 4500 terugkrijgen van de verzekeraar, bij de Platinum card is dat bedrag maximaal € 10.000. 

Daarnaast zijn gezinsleden ook verzekerd met deze Gold en Platinum kaart, mits hun reizen ook daadwerkelijk betaald zijn met de bewuste kaarten.

 

Niet alleen vliegtickets verzekerd, ook eigen vervoer

Het is natuurlijk mooi dat die verzekeringen op deze AMEX kaarten inbegrepen zijn, maar hoe zit het met de dekking als je bijvoorbeeld met je eigen auto naar het buitenland gaat en daar een ongeluk krijgt met alle medische kosten en gevolgen van dien? Volgens het call center van American Express moet je kunnen aantonen dat je de creditcard hebt gebruikt tijdens je reis.

Shell tankstations accepteert American Express Creditcards2

Bij een ‘eigen vervoer’ reis adviseren wij om onderweg minstens één keer af te rekenen met je AMEX creditcard.

Ons advies zou dus zijn om tijdens het tanken onderweg in elk geval één keer je AMEX kaart te gebruiken. Op die manier kan je aantonen dat je de reis hebt ‘bekostigd’ met je AMEX creditcard.

Of je dus nu onderweg bent naar een zonnige bestemming in het Zuiden en je maakt een tankstop in Luxemburg, of als je onderweg bent naar de wintersport en je maakt een tankstop in Duitsland, je bent altijd goed verzekerd met de AMEX reisverzekering.

Met eigen vervoer reizen heb je natuurlijk geen annuleringsfactuur van je reis als je niet meer kan reizen, maar zo’n annuleringsfactuur krijg je meestal wel van je hotel (via Booking.com bijvoorbeeld) of via je verhuurder (via AirBnB.com). Ook deze factuur kan je dan bij de AMEX annuleringsverzekering indienen.

Accommodatie accepteert geen American Express

Betaal je de (wintersport)accommodatie ter plaatse en accepteert deze geen American Express creditcard? Laat bij het afrekenen de accommodatie-eigenaar op de factuur zetten dat hij geen AMEX accepteert. Hetzelfde is van toepassing op tankstations onderweg.
Heb je bijvoorbeeld drie keer moeten tanken maar, in het zeer uitzonderlijke geval, dat een tankstation-keten géén AMEX accepteert; laat dan de op de kassabon zetten ‘No Amex’.

Ga je een ‘weekendje weg’ in Nederland, bijvoorbeeld naar de Wadden of een weekendje Maastricht, dan óók ben je gedekt met American Express. Zelfs als de hotelier geen AMEX accepteert. In dit geval moet je wél iets meer moeite doen; je moet namelijk een screenshot van betaalpagina van de website van jouw hotel kunnen overleggen waar duidelijk uit blijkt dat AMEX niet tot de mogelijkheden behoort.

Annuleringsverzekering van AMEX voor reizigers

Reis je de dus veel, dan zouden wij zeker overwegen om een American Express Gold of Platinum card aan te schaffen. Deze kaarten zijn vanzelfsprekend wel duurder dan de goedkoopste creditcards van AMEX, maar met deze kaarten is het weer niet nodig om een (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Per saldo ben je waarschijnlijk goedkoper uit met alleen een creditcard van American Express. 

Wil je meer achtergrond informatie over creditcards? Lees dan de artikelen in onze kennis databank.

 

Online Creditcard Aanvragen

American Express Flying Blue

American Express Flying Blue Silver Card Aanvragen

ANWB Creditcards – Nu met 50% Korting

ANWB Creditcards met 50% korting

MasterCard Classic Card


VISA World Card


Laatste nieuws

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard

10/08/2020

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een creditcard In steeds meer portefeuilles vinden we va

Gratis creditcards worden steeds populairder

10/08/2020

Gratis creditcards worden steeds populairder Een gratis creditcard is erg handig voor het doen van