Zakelijke creditcard

Zakelijke creditcard voor je bedrijf

Creditcards zijn er niet alleen voor privé personen, je kunt een creditcard ook op naam zetten van je bedrijf. Dit biedt zeker voordelen, want het maakt jouw zakelijke uitgaven en die van je personeel een stuk inzichtelijker. Ben je zzp-er dan is je bedrijf klein en heb je geen personeel. In dat geval kun je het beste zelf de afweging maken of een zakelijke creditcard jou voordeel oplevert.

Namen van zakelijke creditcards

Zakelijke creditcards zijn eigenlijk de op zakelijk gebruik toegespitste varianten van creditcards die ook al voor particulieren worden uitgegeven. Zo heeft VISA de Visa World Card Business en de Visa World Card Business Gold. American Express geeft de American Express Business Entry Card uit en de iets luxere American Express Business. Ook Mastercard laat je kiezen tussen twee creditcards: MasterCard Business en MasterCard Corporate.

Voordelige zakelijke creditcard van Mastercard

Genoemde zakelijke creditcards zijn bankonafhankelijk. Je kunt ze dus koppelen aan een betaalrekening naar eigen keuze. Kies je graag een voordelige creditcard, dan is de MasterCard Business een goede keuze. Deze creditcard kent een jaarlijkse bijdrage van slechts 35 euro. Ook kunnen er eenvoudig extra kaarten worden aangevraagd, waarvoor per kaart eveneens een bijdrage van 35 euro geldt. Heb je meerdere kaarten in gebruik, dan kun je bij  MasterCard Business kiezen voor één maandafrekening met daarop de mutaties van alle kaarten. Ook kun je tijdens de lopende maand de transacties van alle cardhouders binnen je bedrijf raadplegen in ‘Mijn ICS Business’.

Kiezen voor een luxe zakelijke creditcard

Natuurlijk kan het ook een flinke stap luxer. Door te kiezen voor de Visa World Card Business Gold bijvoorbeeld, die gelijk een veel hogere bestedingslimiet biedt. Een doorlopende reisverzekering voor alle gebruikers is bij deze creditcard standaard, evenals een verzekering tegen ongeoorloofd gebruik door je personeel. Met 154 euro per kaart kent de Visa World Card Business Gold wel een veel hogere kaartbijdrage. Hier krijg je dan wel een flink stuk flexibiliteit voor terug. Zo kun je per medewerker bepalen wat zijn of haar bestedingslimiet is en ook de aankoopverzekering is zeer langgerekt. Is 180 dagen meestal de norm, bij de Visa World Card Business Gold duurt de aankoopverzekering maar liefst 365 dagen. Ook bij deze creditcard biedt ‘Mijn ICS Business‘ een doorlopend overzicht en kun je kiezen tussen centrale of individuele facturatie. Kom je in het buitenland in de problemen, dan worden een vervangende creditcard en eventueel benodigde cash zo snel mogelijk aan je verstrekt.

De goede service van American Express

Voor een zakelijke creditcard ben je ook bij American Express aan het juiste adres. De American Express Business Entry Card en de American Express Business laten je allebei deelnemen aan het gewilde Membership Rewards programma. Telkens als je met je creditcard iets koopt, word je beloond met Reward punten. Na een tijdje sparen kun je deze punten via American Express inwisselen voor allerlei zaken die het leven plezierig maken.
American Express wordt wel op minder plaatsen geaccepteerd dan VISA en Mastercard. Hier zit dus een kleine beperking. Daar staat tegenover dat American Express een prima zakelijke service biedt. Bij American Express heb je geen maandelijkse bestedingslimiet, tenzij je die natuurlijk zelf vaststelt. Ook zijn de uitgaven die door jezelf en je medewerkers zijn gedaan 24 uur per dag online te volgen. De jaarbijdrage voor de creditcard van American Express is iets minder voordelig. Daar staat tegenover dat de bijdrage voor een extra card een stuk lager is.