Vijf beste creditcards

Vijf beste creditcards

Wat is nou de béste creditcard? Moeilijk te bepalen, elke creditcard heeft z’n eigen voor- en nadelen. Toch gaan we een poging doen en zetten we de vijf beste creditcards (volgens ons dan) op een rij.

De beste serviceamexgoldcard

Dat is een makkelijke. Alle creditcards van American Express staan bekend om hun uitstekende service. Dit komt door het feit dat American Express alleen creditcards in eigen beheer uitgeeft en niet onderbrengt bij ‘derde’ partijen zoals MasterCard en Visa dat wel doen. Met een creditcard van American Express heb je géén maandelijks limiet, verdien je automatisch spaarpunten en krijg je extra service en korting. Van alle American Express creditcards is de Gold Card het neusje van de zalm met de beste service, de meeste opties en het voordeligste spaarsysteem.

Het beste voor het milieuvisa-greencard

Goed voor het milieu betekent niet meteen dat je creditcard van gerecycled karton is gemaakt. Het houdt in dat er een duurzame gedachte achter de creditcard zit. Een voorbeeld hiervan is de Visa GreenCard, een creditcard waarmee al je aankopen CO2-neutraal worden gemaakt. Visa berekent van elke aankoop hoe ‘belastend’ hij voor het milieu is, compenseert de CO2 uitstoot en stuurt je hier maandelijks een overzicht van. Ook qua overige voorwaarden zit het goed met deze creditcard, de Consumentenbond beloonde de Visa GreenCard met een 8,2 in hun grote creditcardtest.

Beste Looksvisa-world-card-photo

Over smaak valt niet te twisten, en dat is meteen ook het nadeel bij veel creditcards. Iemand in een kantoor bedenkt een ontwerp voor een creditcard en daar moet je ‘t maar mee doen. Een
beetje creativiteit is er niet bij, je loopt rond met een standaard design net als de tienduizenden andere creditcardbezitters. Met de Visa World Card Photo is dat voorbij, met deze creditcard ontwerp je gratis je eigen creditcard. Zoals al eerder bij pinpassen mogelijk was kun je deze creditcard helemaal volgens je eigen wens vormgeven. Laat je creativiteit in vrije loop met de Visa World Card Photo, of laat je inspireren door.

Volgens de Consumentenbondanwb-visa-creditcard

Uit de laatste creditcard test komt de ANWB Visa Card als beste uit de bus. Volgens de Consumentenbond heeft deze creditcard de beste prijs- kwaliteitverhouding, waarbij er ook goed op veiligheid en voorwaarden bij verlies en diefstal is gelet. De ANWB creditcard is ook nog een erg goedkope creditcard, hij kost slechts € 11,50 per jaar en is zelfs gratis totdat je ‘m voor het eerste gebruikt. Al met al dus een terechte winnaar van de creditcardtest. Helaas wel alleen voor ANWB leden.

Het beste voor je portemonneemoneybookers-mastercard

Nou is de bovenstaande creditcard erg goedkoop, maar het kan nóg gekker. Je kunt namelijk zelfs geld verdienen met een creditcard. Nou ja, niet direct natuurlijk, maar via een omweg. De Moneybookers creditcard kost namelijk 10 euro per jaar, maar omdat het een prepaid MasterCard is bespaar je per persoon 12 euro boekingskosten bij elke Ryanair retourvlucht. Ga je samen met je vriendin een weekendje naar Rome, dan bepaar je met een Moneybookers creditcard dus 24 euro. En zo is deze prepaid creditcard dus de enige creditcard die zichzelf dubbel terugverdient.