Vergelijk Creditcard Kosten

Creditcard Kosten, dit zijn de kosten van een CreditCard

Veel mensen denken dat creditcards duurt zijn, maar dat hoeft helemaal niet. De kosten kunnen per creditcard en per aanbieder verschillen. De jaarlijkse bijdrage, de rente, het zijn allemaal verschillen in de kosten voor een creditcard. Daarnaast betaal je extra voor geldopname met je creditcard, ook in het buitenland. Als je wil weten wat de kosten zijn van een specifieke creditcard, ga dan direct naar creditcards vergelijken.

Kosten van een creditcard: jaarlijkse bijdrage

De jaarlijkse bijdrage zijn de ‘abonnementskosten’ voor de creditcard. De hoogte van de jaarlijkse bijdrage is afhankelijk van het soort creditcard dat je hebt. Een Gold creditcard bijvoorbeeld, heeft een ruimere bestedingslimiet en kun je alleen aanvragen als je een hoger inkomen hebt. De jaarlijkse bijdrage voor zo’n kaart ligt dus hoger dan voor een ‘standaard’ creditcard. Het bedrag voor een jaarlijkse bijdrage kan verschillen: gewoonlijk zit het bedrag tussen de 15 en de 80 euro.

Hoeveel rente?

Als je een betaling doet met je creditcard, krijg je een maand later de rekening. Je gaat dus eigenlijk een kleine lening aan bij de creditcardmaatschappij. Over dit geleende geld betaal je rente. De hoogte van de rente die je betaalt over het openstaande bedrag kan per aanbieder iets verschillen. De uiteindelijke kosten worden natuurlijk ook bepaald door andere factoren: bij gespreid terugbetalen betaal je meer rente dan wanneer je het openstaande bedrag in één keer aflost.

Overige kosten van een creditcard

Naast de jaarlijkse bijdrage en de rente die je betaalt over het geleende bedrag (je gaat immers een kortdurende lening aan), zijn er nog andere kosten verbonden aan een creditcard. Zo betaal je eenmalig de aanschafkosten voor de kaart. Ook dit bedrag varieert per aanbieder en het is zeker de moeite van het uitzoeken waard. De goedkoopste kaart kost in aanschaf maar 10 euro! Na de aanschafkosten zijn er ook nog andere extra kosten. Je betaalt bijvoorbeeld extra voor contante geldopnames met je creditcard. En als je in een vreemde valuta betaalt, wordt hier een wisselkoersopslag over berekend. Als je ervoor kiest om het openstaande bedrag van je creditcardrekening gespreid over enkele maanden terug te betalen, betaal je hier ook extra rente over. Dit is eigenlijk heel eenvoudig: omdat er langere een tijd een bedrag open blijft staan, betaal je langere tijd rente.

Kosten vergelijken

Nu duidelijk is wat de kosten van een creditcard zijn kun je ze direct vergelijken in onze handige creditcard vergelijker of bekijk onze vijf beste creditcards.