Reisongevallenverzekering

Een Reisongevallenverzekering bij je creditcard

Je creditcard schaf je in de eerste plaats aan om mee te betalen. Dat is handig omdat je op talloze plaatsen in binnen- en buitenland ermee terecht kunt. Ook hoef je het geld niet direct bij de hand te hebben, want er wordt pas achteraf door de creditcard maatschappij met je afgerekend. Maar een creditcard biedt nog meer voordelen: je bent vaak ook verzekerd voor een aantal belangrijke risico’s.

Meestal Reisongevallenverzekering bij creditcard

Creditcards vergelijken loont dus zeker de moeite. Op deze website zetten we de creditcards van American Express, VISA en Mastercard voor je op een rij. Bij elke kaart hoort een andere jaarbijdrage. Klik je door voor meer informatie, dan kun je ook zien welke verzekeringen er aan de betreffende creditcard gekoppeld zijn. In haast alle gevallen kom je dan ook een Reisongevallenverzekering tegen. Alleen bij de goedkoopste creditcards met een jaarbijdrage van minder dan twintig euro ontbreekt deze verzekering.

Reis met creditcard betalen

Een Reisongevallenverzekering bij je creditcard is niet onlogisch. Ben je op reis, dan loop je over het algemeen meer risico dan thuis. De kans op een ongeval met blijvend letsel is dus groter. Het is daarom verstandig om je tegen blijvende schade door een ongeval te verzekeren. Je creditcard met Reisongevallenverzekering voorziet hier automatisch in.
Wil je bij schade ook echt een beroep kunnen doen op je Reisongevallenverzekering, zorg er dan voor je de reis ook met je creditcard hebt betaald. Het is een voorwaarde die creditcard maatschappijen stellen bij hun aanvullende verzekering.

Dekkingsbedragen en uitkeringspercentages vergelijken

De werking van de Reisongevallenverzekering lijkt op die van een gewone Ongevallenverzekering die je bij een verzekeraar kunt afsluiten. Ook deze dekt met vaste bedragen de invaliditeit of het overlijden als gevolg van een ongeval. Een verschil is dat je bij een gewone verzekeraar de hoogte van de dekking zelf kunt kiezen. Bij de Reisongevallenverzekering liggen de maximumbedragen vast. Afhankelijk van de creditcard variëren ze van circa 40.000 euro tot 150.000 euro. Toch kun je die maximumbedragen niet zomaar met elkaar vergelijken. Bij een invaliditeitsgraad hoger dan 25 procent worden namelijk soms uitkeringspercentages gehanteerd die in het ernstigste geval kunnen oplopen tot 350 procent.
Een ander verschil met een gewone Ongevallenverzekering is dat niet elke Reisongevallenverzekering uitkeert bij overlijden.

Lees nauwkeurig de Algemene Voorwaarden

American Express, VISA en Mastercard beschrijven in hun Algemene Voorwaarden de Reisongevallenverzekering elk op hun eigen manier. Wil je voorafgaand aan het creditcard aanvragen inzicht krijgen in de dekking die de Reisongevallenverzekering biedt, dan is het lezen van de Algemene Voorwaarden zeker aan te raden. Er staat duidelijk in omschreven wie verzekerd is en of er bij de hoogte van de uitkering leeftijdsgrenzen gelden. Ook valt er precies te lezen welk percentage van de verzekerde som wordt uitgekeerd bij een bepaald type invaliditeit. Daarnaast kun je zien of de verzekering ook uitkeert bij overlijden. Verder kom je alles te weten over de uitsluitingen die in de Reisongevallenverzekering zijn opgenomen. Bovendien wordt omschreven met welk type vervoer moet worden gereisd wil de verzekering van toepassing zijn. Meestal is dit het openbaar vervoer, waaronder dan de boot, bus, trein of het vliegtuig worden verstaan. Het reizen hiermee moet betaald zijn met je creditcard.