Geld overmaken naar je creditcard

Geld overmaken naar je creditcard

Een creditcard heb je op zak om uitgaven mee te doen. Je kunt er over de hele wereld dingen mee kopen zonder één cent aan contant geld op zak. De creditcard maatschappij geeft jou tijdelijk krediet en als je op tijd terugbetaalt kost dit jou verder niets. Hoewel je er niet direct bij stil zult staan, heeft de creditcard ook een andere kant. Je kunt er namelijk ook geld op zetten, nog voordat je toekomt aan de hiervoor genoemde bestedingskant.

Voorkom saldotekort bij het incasseren

Geld overmaken naar een kaart die je voornamelijk in je bezit hebt voor het verkrijgen van krediet. Heeft dat zin? In sommige gevallen wel. Steeds als je uitgaven met je creditcard doet, krijg je aan het einde van de maand de rekening gepresenteerd. Die kan de ene keer hoger uitvallen en de andere keer weer lager. Na 21 dagen moet het bedrag van je betaalrekening zijn geïncasseerd, anders ontstaat er een probleem. Geef jij iedere maand je salaris dat binnenkomt helemaal uit, dan is het risico van een saldotekort bij het incasseren tamelijk groot. Veel beter kun je proactief reageren. Je berekent wat je gemiddeld per jaar met je creditcard betaalt en maakt elke maand 1/12e deel hiervan met een automatische incasso over naar je creditcard maatschappij. Op deze manier kun je heel overzichtelijk je uitgaven spreiden en zal het incasseren door de creditcard maatschappij minder gauw misgaan.

Tijdens je vakantie voldoende bestedingsruimte

Maar er zijn  nog meer redenen waarom geld overmaken naar je creditcard verstandig is. Wanneer jij geld op je creditcard stort, verhoogt dit de bestedingsruimte van je card. Vooral bij een creditcard met een lage bestedingslimiet, kan bijstorten voordat je op vakantie gaat heel handig zijn. Het zal je dan niet snel overkomen dat je in een buitenlandse winkel niet kunt betalen vanwege het overschrijden van de bestedingslimiet. Groot voordeel hiervan is ook dat je niet hoeft te investeren in een duurdere creditcard waarvan de bestedingslimiet hoger is, maar die je de rest van het jaar nauwelijks gebruikt. Bovendien hoef je ook niet te voldoen aan de hoge inkomenseisen die voor zo’n creditcard aan je worden gesteld.

Geld retour via je creditcard

Ook anderen maken soms gebruik van de mogelijkheid om geld op je creditcard te storten. Bijvoorbeeld als je geld terugkrijgt van de firma waarbij je in het buitenland een auto hebt gehuurd. Wanneer je dit met je creditcard deed, is dat de financiële informatie die ze van jou hebben. Geld terugstorten via deze route heeft dan vaak hun voorkeur. Zo’n terugstorting zal bij jou leiden tot een positief saldo op je creditcard. Je kunt dit zonder moeite overboeken naar de betaalrekening die aan je creditcard gekoppeld is.

Rente over het saldo op je creditcard

Geld overmaken naar je creditcard is eigenlijk een vorm van sparen. Veel creditcard verstrekkers maken sparen op je creditcard mogelijk en geven rente als het saldo de 500 euro overschrijdt. Die rente is vaak net iets hoger dan op een gewone spaarrekening. Gebruik jij geregeld spaargeld van je gewone spaarrekening om je maandelijkse uitgaven te dekken, dan kun overwegen of het niet voordeliger is om een deel van dit spaargeld over te boeken naar je creditcard. Houd je het saldo op je creditcard steeds boven de 500 euro, dan ontvang je net iets meer rente over je geld zolang je het niet hebt besteed.

Prepaid Creditcard

Met een prepaid creditcard moet je altijd eerst geld overmaken naar je creditcard, het bedrag dat je overmoekt is hier ook direct je bestedingslimiet.  Een prepaid creditcard heeft alle voordelen van een ‘normale’ creditcard, maar geen van de nadelen. Hij werkt als een normale creditcard, je kunt er dus overal gebruik van maken.