Creditcard Voordelen

De belangrijkste voordelen van een creditcard

Waarom heb je eigenlijk een creditcard nodig, in Nederland kun je immers bijna overal  met je pinpas betalen. Toch is het vaak handig om ook een creditcard in je portemonnee, of in je bureau lade te hebben te hebben, voor zowel online als offline aankopen.

Een aantal voordelen voordelen op een rij:

Je creditcard is je borg

Een belangrijke reden om een creditcard te nemen is voor het huren van een auto of reserveren van een hotelkamer. Je gebruikt je creditcard dan als borg, wat je geen geld kost. In plaats van honderden dollars of euro’s achter te moeten laten als borg, gebruik je je creditcard gegevens. Niet alleen veel makkelijker, vaak ook nog veiliger.

Je bent direct verzekerd

Veel creditcards komen met een gratis verzekering. Schaf je iets aan met je creditcard, dan ben je vaak verzekerd tegen schade, diefstal en verlies. Boek je tickets met je creditcard, dan is vaak je bagage verzekerd. Boek je een huurauto, dan is het eigen risico vaak afgedekt door je creditcardmaatschappij. Lees meer over de verzekeringen die gratis bij je creditcard zitten

Betalen op internet en in het buitenland

Bij buitenlandse webshops kan vaak alleen met een creditcard worden betaald. In Amerika is een creditcard erg handig, zelfs voor een pakje kauwgom wordt een creditcard gebruikt. Ook voor iTunes, de App Store of Android Market is een creditcard onmisbaar, net als bij online casino’s.

Handig bij parkeergarage’s en tolpoortjes

Een creditcard is erg makkelijk bij parkeergarages en tolpoortjes. Je hebt geen contant geld meer nodig en hoeft ook niet meer naar de kaartautomaat. Bij veel parkeergarages kun je in- en uitrijden met je creditcard en ook bij de meeste tolpoortjes kun je er makkelijk mee betalen.

Pas achteraf betalen

Natuurlijk is een creditcard makkelijk omdat alles pas aan het eind van de maand wordt afgeschreven. Hierdoor kun je creditcard gebruiken om later in de maand pas te betalen, bijvoorbeeld wanneer je loon binnen is. Natuurlijk kun je ook in meerdere termijnen terugbetalen, dat raden we je echter af gezien de hoge rentes die daar voor gerekend worden.

Spaar voor extra voordeel

Veel creditcards hebben een spaarsysteem waarmee je bij elke aankoop punten spaart. Deze punten kun je inwisselen voor geld of voor cadeaus. Zonder dat het je iets kost, spaar je dus een extra voordeel bij elkaar. Dat is altijd meegenomen.

Support je goede doel

Een opkomend fenomeen zijn de duurzame creditcards. Dit zijn creditcards met alle standaard functies, maar mét een ‘groen randje’. Elke keer dat je betaalt met zo’n duurzame creditcard ondersteun je je favoriete goede doel, of compenseer je automatisch je CO2-uitstoot. En dat lukt je met een pinpas niet! Lees meer over duurzame creditcards.