CreditCard Verzekering

Aankoopverzekering

Een groot voordeel van betalen met je creditcard is dat aankopen vaak automatisch verzekerd zijn tegen verlies, diefstal en beschadiging. Deze verzekering is gratis en geldt meestal voor een half of heel jaar. Dit betekent dat als je een nieuwe, dure LCD televisie koopt en hij enkele weken daarna beschadigt of zelfs gestolen wordt, je het gehele aankoopbedrag van je creditcardmaatschappij terugkrijgt. Ben je dus van plan om iets duurs aan te schaffen? Dan loont het de moeite om te betalen met een creditcard.

Bagage verzekering

Behalve een aankoopverzekering bieden ook veel creditcards een bagagevertragingsverzekering aan. Deze houdt in dat als je een vliegticket boekt en je bagage loopt vertraging op, je een vergoeding krijgt. Met deze vergoeding kun je alle hoognodige spullen zoals kleding en verzorgingsproducten aanschaffen. Is de vlucht zelf vertraagd? Dan kun je vaak aanspraak maken op je vluchtvertragingsverzekering. Deze vergoedt de kosten die ontstaan doordat je vlucht vertraagd is, bijvoorbeeld die van een extra maaltijd of een hotelovernachting.

Huurauto’s

Sommige creditcards bieden ook nog gratis verzekeringen aan voor huurauto’s. Zo heb je soms recht op gratis rechtsbijstand als je met je huurauto bij een ongeval betrokken raakt. Altijd handig als je ergens in Afrika een brommer schept. Ook wordt bij sommige creditcards je eigen risico bij schade aan de huurauto automatisch verzekerd. Ontstaat er schade aan de huurauto en moet je een eigen risico betalen? Dan legt de creditcardmaatschappij dit verschil bij. Zo blijf je dus nooit met kosten zitten.