Cashbackkorting van Mastercard

Cashback Mastercard

Online betalen met je Mastercard wordt een steeds grotere belevenis. Miljoenen Nederlandse houders van een Mastercard kunnen hierbij volop profiteren van aantrekkelijke cashback kortingen. Mastercard had voor dit doel lange tijd de website ‘haalmeeruitjecard.nl’ online en maakte in het laatste kwartaal van 2015 de overstap naar een nieuw systeem.

Ebuyclub voor Mastercard cashback

De nieuwe website waar elke houder van een Mastercard terecht kan heet: Ebuyclub.nl. Deze website ziet er hetzelfde uit als zijn voorganger ‘haalmeeruitjecard.nl’ en biedt dezelfde mogelijkheden. Centraal bij deze cashback website staat de mogelijkheid om korting te krijgen bij aankopen in bekende webwinkels. Winkels als Bol.com, Zalando of de Media Markt worden op Ebuyclub.nl getoond. Naast de winkel staat het kortingspercentage vermeld waaronder de producten via Ebuyclub.nl worden aangeboden. Naast de korting die de winkel geeft, worden ook de voorwaarden vermeld waaronder de korting wordt verstrekt.

Cashbackkorting bij meer dan 400 winkels

Het aanbod op Ebuyclub.nl is bijzonder uitgebreid. Tal van winkelcategorieën worden vermeld. Zo kan in het scherm bijvoorbeeld worden gekozen voor ‘elektronica’, maar ook voor ‘boeken’, ‘eten & drinken’, ‘gezondheid’, ‘kids’, ‘telecom’, ‘reizen’ en diverse andere categorieën. In totaal is het winkelaanbod opgedeeld in meer dan 15 verschillende keuzes. Onder elke keuze gaat een flinke opsomming van winkels schuil. In totaal werden meer dan 400 winkels door Ebuyclub.nl geselecteerd.

Cashback binnen 5 dagen op je account

Online winkelen met je Mastercard wordt op deze manier erg aantrekkelijk. Bij aankoop vloeit immers een leuk percentage aan cashback korting naar je terug. Hoe dit gaat? Je maakt bij  Ebuyclub.nl eenmalig een account en logt daarop in voordat je naar de betreffende webwinkel gaat. Koop je hier iets met cashbackkorting, dan vind je het bedrag aan cashback binnen 5 terug op je accountpagina. Maak je voor jezelf vooraf een berekening van het bedrag aan cashback dat je bij je aankoop krijgt, let dan op dat de korting wordt berekend over het ‘kale’ aankoopbedrag. Dat is dus de prijs van het artikel zonder btw. Heb je 10 euro cashbackkorting bij elkaar gespaard, dan kun je dit bedrag overmaken naar je bankrekening.

Cashback met je ANWB VISA creditcard

Naast Ebuyclub.nl bestaan er nog meer cashback websites. Ze staan los van de creditcard maatschappijen en bieden ook kortingen bij aankoop. Soms wordt ook hier de korting gekoppeld aan het gebruik van een bepaald type creditcard. Zo komt het geregeld voor dat via een cashback website met de ANWB VISA Card met korting gewinkeld kan worden.

Vaste cashbackkorting

Naast een kortingsbedrag dat het kopen bij geselecteerde webwinkels je oplevert, kun je ook kiezen voor een vaste cashback. EuroClix Mastercard biedt zo’n vaste cashback. Deze is met 0,5 procent wel een stuk lager, maar de korting geldt wel bij iedere aankoop die je met je creditcard doet. Bovendien geldt deze korting niet alleen bij aankopen online, maar ook bij al je aankopen in de stenen winkel. Heb je zo’n EuroClix Mastercard in je bezit, dan kun je ook nog genieten van de korting die winkelen via Ebuyclub.nl je oplevert. Je komt zo dus dubbel aan je trekken!

Cashback in het buitenland

Cashback kan in het buitenland grote vormen aannemen. Zo is in Amerika een cashback van 2 tot 6 procent soms heel gewoon. Bekende creditcard namen zijn hier: Citi Double Cash Card, Fidelity Investment Rewards American Express Card, Blue Cash Preferred Card van American Express en Discover it. De cashback creditcard is in Amerika een succesvol fenomeen dat veel klanten bindt. Wie weet komt deze cashback overvloed in de toekomst ook naar Nederland toe!