ANWB Visa Card beste koop

ANWB Visa creditcard beste koop volgens Consumentenbond

Om de paar jaar houdt de consumentenbond een grote creditcard test waarbij ze alle creditcards van Nederland met elkaar vergelijken. In de laatste editie van de test komt de ANWB creditcard van Visa als beste uit de bus.

Als beste getest door de Consumentenbond

Volgens de Consumentenbond heeft de ANWB Visa Card de beste prijs- kwaliteitverhouding. Daar kunnen wij ons in vinden. Niet alleen is de creditcard spotgoedkoop (zelfs grátis tot je eerste gebruik, daarna € 11,50 per jaar) ook de voorwaarden en extra services zijn top. De Consumentenbond geeft de creditcard een dikke voldoende op het gebied van veiligheid en voor de voorwaarden bij verlies en diefstal.

Gratis tot eerste gebruik

De ‘no use, no pay’ optie van de ANWB creditcard is uniek in de creditcard wereld. Het betekent dat de creditcard gratis is totdat je hem voor de eerste keer gebruikt. Ideaal als je naar het buitenland gaat en een creditcard achter de hand wilt hebben voor noodgevallen. Je houdt de creditcard in je portemonnee en pas op het moment dat je ‘m daadwerkelijk gebruikt (bijvoorbeeld bij het huren van een auto) betaal je de jaarlijkse kosten.

De ANWB Visa Card op een rij

  • Gratis tot eerste gebruik
  • Bestedingslimiet vanaf € 2.500
  • Aankoopverzekering van 180 dagen
  • Vanaf ingebruikname € 11,50 per jaar
  • Alleen voor ANWB-leden

Alternatief voor niet-ANWB leden

Zit er dan geen addertje onder het gras? Misschien, je moet namelijk lid zijn van de ANWB om de creditcard te kunnen aanvragen. Ben je dat niet, dan gaat deze ANWB creditcard aan je neus voorbij. Maar ook voor niet-leden is er een alternatief. In dezelfde test kreeg de Visa Green Card een 8,3 als rapportcijfer van de Consumentenbond. De voorwaarden zijn bijna gelijk aan die van de ANWB creditcard en de Visa Greencard is met zijn CO2-compensatie ook nog een duurzame creditcard. Ben je geen lid van ANWB? Dan is de Visa Green Card een goed alternatief.