Gratis creditcard

Voor de meeste creditcards moet worden betaald. Je neemt ze af van een bank of een creditcard maatschappij en betaalt een vast bedrag per maand. Maar er zijn ook creditcards die je gratis kunt aanvragen. Zoek niet verder, vergelijk alle gratis creditcards en vraag direct een gratis creditcard aan!

Waar ben je naar op zoek?


Zoeken binnen overzicht:
Filter overzicht op:Creditcards vergelijken

Foutmelding

Maximaal 3 creditcards kunnen tegelijk worden vergeleken.

×

Een gratis creditcard, kan dat echt?

Voor de meeste creditcards moet dus worden betaald. Een gratis creditcard is meestal gekoppeld aan een bedrijf waarvan je klant moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bouwmarkten
  • Vakbonden
  • Belangenorganisaties 


Als je het geluk hebt lid of klant te zijn van een dergelijke organisatie dan kun je daar gemakkelijk een gratis creditcard aanvragen. De bestedingslimiet wordt doorgaans bepaald aan de hand van je persoonlijke financiële situatie.

Wat zijn de voordelen van een gratis creditcard?

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je geen cardbijdrage betaalt. Deze bedraagt normaal gesproken ergens rond de 20 euro per jaar. Het bedrag betaal je doordat het wordt gecrediteerd op je card op de vervaldatum. Voor sommige creditcards ligt de bijdrage fors hoger, maar dit zijn vaak cards met allerlei extra voordelen zoals verzekeringen of korting op verzekeringen of korting op het boeken van vliegreizen en hotelovernachtingen. Deze cards worden doorgaans alleen door zakenmensen  gebruikt die vanwege veelvuldig verblijf in het buitenland vaak een creditcard gebruiken en daarvoor ook een hoge bestedingslimiet beschikbaar krijgen.

Waarom zou ik betalen met een gratis creditcard?

Betalen met een creditcard is handig en soms zelfs de enige mogelijkheid, bijvoorbeeld als je een online aankoop doet. Vooral buitenlandse webshops bieden vaak alleen de optie om met een creditcard te betalen. Bijkomend voordeel is dat vreemde valuta eenvoudig worden omgerekend. Je betaalt wel altijd een opslag van enkele procenten als je een bedrag in bijvoorbeeld dollars of Engelse pond betaalt. De koers die je betaalt is de koers die op het moment van de betaling geldt. Deze staat ook altijd vermeld in je betalingsoverzicht.

Waar kan ik een gratis creditcard aanvragen?

Een gratis creditcard kun je heel gemakkelijk online aanvragen. Door te  vergelijken kun je precies die creditcard aanschaffen die bij jou past of die wordt uitgegeven door een organisatie waar je klant van bent of waar je lid bent. Houd er wel rekening mee dat als je je lidmaatschap opzegt je ook de creditcard niet meer kunt gebruiken, en als je geen aankopen meer doet bij een bedrijf dat jouw creditcard uitgeeft de card op een bepaald moment komt te vervallen. Vaak zijn er ook extra voorwaarden verbonden aan een gratis creditcard, lees deze goed door voordat je de card aanvraagt zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.